Crtać SAD: Sirijci u redu za smrt

Poslednji pokušaj SAD da nadjača propagandu Islamske države na društvenim mrežama uključuje letke na kojima su borci ID-a prikazani kao ravnodušne ubice.

Izvor: B92

Nedelja, 29.03.2015.

19:41

Default images
Foto: US Department of Defence

Dok Islamska država propagira svoje ideje internetom i društvenim mrežama, Sjedinjene Države su koristeći avione F-15 bacile 60.000 letaka iznad Rake, grada u Sirji koji borci Islamske države ističu kao njihov glavni grad.

Na letku su nacrtani užasnuti građani Sirije, koji čekaju u redu da postanu regruti Islamske države, kada na kraju reda vide da idu kao spravi za mlevenje mesa iznad koje na arapskom piše “Kancelarija za regrutaciju”.

Osim toga, prema pisanju britanskog “Gardijana”, dugonajavljivani program Pentagona za obuku sirijskih boraca za borbu protiv Islamske države, koju će voditi veteran specijalnih operacija, major general Majkl Nagata, očekuje se da će početi narednog meseca i da će brojati oko 1,500 regruta.

Prema rečima direktora Europola Roba Vejnrajta, džihadisti Islamske države kače i do 100.000 tvitova dnevno kako bi isticali svoje akcije, preneo je “Dejli mejl“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: