Šta se sve zna o Lubicu, a šta ne?

Nemac Andreas Lubic, kopilot u avionu “Džerman vingsa”, naveden kao odgovoran za tragediju u kojoj je uz njega stradalo 149 ljudi, imao je i probleme sa vidom.

Izvor: B92

Nedelja, 29.03.2015.

12:22

Default images
Foto: Beta/AP

Kako piše “Njujork Tajms”, izvori iz istrage su naveli da se Lubic obratio lekarima zbog problema sa vidom koji su mogli da mu ugroze pilotsku karijeru.

To je samo još jedan od podataka iz života Lubica do kojih je istraga diošla nakon navoda da je kopilot namerno srušio letelicu u predelu Francuskih alpa.

Prema dosadašnjim saznanjima istražitelja o Lubicu se za sada zna sledeće:

- Francuski tužilac zadužen za ovaj slučaj je rekao da je kopilot Lubic bio sam za komandama u kokpitu Erbusu A320 deset minuta pre nesreće. Lubic nije odgovorao na molbe, kucanje i kasnije viku kapetana leta da ga pusti u kabinu i usmerio je avion u planine, rekao je tužilac.

- Lubic se lečio od psihološkog ili psihijatrijskog poremećaja koji nije naveo svom poslodavcu.

- On je, takođe, imao problem sa vidom.

- U iznajmljenom stanu Lubica u Dizeldorfu pronađene su beleške lekara i pocepani uputi za bolovanje, među kojima i ono za dan kada se avionska nesreća dogodila.

- Na njegovoj licenci za pilotiranje postojala je oznaka koja ukazuje na to da je imao zdravstvenih tegoba.

- U njegovom stanu su pronađeni antidepresivi. O Lubicu se još uvek ne zna:

- Kada su počeli njegovi psihički problemi, kao i preciznija dijagnoza i kada je počelo lečenje istih?

- Koliko su bili ozbiljni njegovi problemi sa vidom, kada su se prvi put javili i da li su bili povezani sa njegovim psihičkim problemima, tačnije, da li su bili psihosomatskog karaktera.

- Koji antidepresivi su mu bili prepisani, koliko dozu je trebalo da uzima i da li ih je uopšte pio?

- Da li je neko iz njegove okoline (članovi porodice, kolege, prijatelji) bio svestan njegovih problema i da li su ikada alarmirali kompaniju za koju je radio?

- Da li je prekid u njegovoj pilotskoj obuci povezan sa bilo kakvim psihičkim ili nekim drugim zdravstvenim problemima?

- Šta su motivi ovog tragičnog čina i da li su oni povezani sa nekim konkretnim (i kojim) događajem iz Lubicevog života?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: