Jablanović: Odluka za dan ili dva

Predsednik Liste "Srpska" Aleksandar Jablanović najavio je da će odluka u povratku Srba u kosovske institucije ili nastavku bojkota biti doneta za dan ili dva.

Izvor: B92

Nedelja, 29.03.2015.

22:49

Default images
Foto: Beta/AP (arhiva)

Prema njegovim rečima, kakva god odluka da bude, biće u interesu građana.

On je precizirao da, ako Lista dobije od koalicionih partnera u Vladi Kosova garancije da će Srbi moći na Uskrs da posete Đakovicu, postoji mogućnost da odluka o povratku u institucije biti pozitivna.

Jablanović je novinarima rekao da je prethodnih nedelju dana bilo nekoliko sustreta na temu eventualnog povratka "Srpske" u kosovske institucije i da će vrlo brzo, u narednih dan-dva, biti doneta odluka unutar Liste o tom pitanju.

"Kakva god da bude odluka, biće poslata poruka našem narodu da će interesi Srba na Kosovu i Metohiji biti zaštićeni. Mi nismo u tim institucijama da bi smo štitili lične interese, već da bi se borili za prava naših građana", poručio je Jablanović.

Srbi su napustili kosovske institucije nakon što je kosovski premijer Isa Mustafa isključio iz vlade Jablanovića, koji je bio ministar za povratak i zajednice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: