KiM: Opet pokradeni Srbi povratnici

Povratanik Milosav Vidić rekao je da su nepoznati lopovi noćas ukrali košnice sa pčelama iz njegovog domaćinstva u selu Klinavac kod Kline u Metohiji.

Izvor: B92

Nedelja, 29.03.2015.

13:00

Default images

"Nocas je naše domaćinstvo ponovo bilo meta nepoznatih lopova. Ovaj put odneli su tri košnice sa pčelama. Tokom protekle tri godine u više navrata jos uvek nepoznati lopovi ukrali su iz tora desetak ovaca, ovna, a iz kokošinjca ćurke i kokoške. Ranije su nam ukrali i više kanti meda",rekao je agenciji Beta povratnik Vidić.

On je kazao da je i jutros na njegov poziv došla policija i izvrsila uviđaj.

"Nije mi jasno zašto su mene tokom uzimanja izjave ponovo pitali koliko sam visok i tezak. Morao sam da im kažem da sve to već imaju zapisano kada su mi uzimali izjavu posle predhodnih krađa mog domaćinstva", rekao je Vidić.

Vidić u povratničkom selu Klinavac živi sa suprugom Draganom i petogodišnjom ćerkom Ivanom koja je i jedino dete u tom selu u Metohiji.

"Ne znam šta da radim. Moje domaćinstvo je stalno na udaru pljackasa. Kradu mi ono što proizvodim i od čega živi moja porodica. Lopovi odnose,a niko da pomogne. Ne pomažu ni prištinsaka ni beogradska vlast", rekao je Vidić.

Vidić je rekao da je njegovu porodicu ranije pomagalo samo bratstvo srpskog pravoslavnog manastira Visoki Dečani.

U selu Klinavac pre rata, kako je rekao Vidić, živelo je više od dvesta Srba.

Posle rata Vlada Kosova i donator izgradili su nove 33 tipske kuće za Srbe povratnike i tada, 2006. godine, vratilo se petnaest porodica sa oko 35 članova.

Danas u Klinavcu, kako je rekao on, živi petnaestak starih Srba povratnika među kojima je njegova porodica najmlađa.

Prema njegovim rečima nepoznati počinioci su ranijih godina, posle povrataka raseljenih Srba, zapalili dve nove povratničke kuće, a sve ostale u kojima nije bilo povratnika, nepoznati lopovi su opljačkali sve što je u njima bilo od nameštaja, kao i vrata i prozore, a što nije opljačkano to je demolirano.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: