Somalija: Opsada hotela, 17 mrtvih

Somalski zvaničnici saopštili su da su preuzeli kontrolu nad hotelom u Mogadišu posle 12 sati borbi s islamskim pobunjenicima, a u sukobu je stradalo 17 ljudi.

Izvor: Beta, Tanjug

Subota, 28.03.2015.

11:47

Default images
Foto: Beta/AP

Vojni zvaničnik Mohamed Husein izjaivo je da je prekinuta razmena vatre i da su bezbednosni agenti pretražili celu zgradu, preneo je AP.

Pucanje je prestalo i snage bezbednosti imaju pristup čitavoj zgradi, izjavio je visoki policijski oficir, kapetan Muhamed Husein.

On je ranije rekao da su napadači okupirali treći i četvrti sprat hotela "Maka Al-Mukaramah" u glavnom gradu Somalije Mogadišu.

"Operacija je okončana i mi imamo potpunu kontrolu nad hotelom", kazao je Husein.

On je dodao da su snage bezbednosti danas u hotelu pronašle još četiri tela nakon devet poginulih u petak, a lekar iz bolnice "Madina" Dunija Muhamed je izjavio da su četiri osobe podlegle povredma u bolnici, prenosi AP.

Predstavnik Hitne pomoći u Mogadišu Husein Ali je rekao da je 28 ljudi ranjeno.

Za sada nije poznato koliko među poginulima ima napadača koji su svi pobijeni, kako tvrdi Husein.

Bi-Bi-Si prenosi da je u napadu poginuo i somalski ambasador u Švajcarskoj, dok su neke diplomate uspele da se spasu iskočivši kroz prozore.

Teroristička organizacija Al Šabab, povezana s Al Kaidom, izvela je napad u petak na hotel koji često posećuju vladini zvaničnici i stranci.

Napad je počeo eksplozijom automobila-bombe ispred hotela, a zatim su esktremisti upali u hotel i počeli da pucaju.

Al Šabab je od 2007. do 2011. kontrolisao veći deo Mogadiša, ali su snage Afričke unije uspele da isteraju islamske teroriste iz somalske prestonice, kao i iz drugih većih gradova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: