Dodik: Umanjuju nam uspehe

Lider SNSD i predsednik RS Milorad Dodik izjavio je da je SNSD i dalje najjača stranka u RS, mada mnogi iz nastoje umanjiti njen izborni i svaki drugi uspeh.

Izvor: Beta

Subota, 28.03.2015.

19:36

Default images
foto: Tanjug

Dodik tvrdi da je za vreme devetogodišnje vladavine SNSD-a u RS bruto nacionalni dohodak povećan sa 1,8 milijardi konvertibilnih maraka na 8,8 milijardi KM, što je, kako je ocenio, "najveći rast bruto domaćeg proizvoda na ovim prostorima".

"Cilj nam je da po okončanju petogodišnjeg plana, čiji se okviri konstituišu na današnjem savetovanju, bruto domaći proizvod po glavi stanovnika iznosi 40 posto evropskog proseka", rekao je Dodik u Tesliću, gde je održano savetovanja SNSD-a.

On je najavio organizacionu transformaciju stranke, o čemu bi trebalo da odlučuje Sabor stranke krajem aprila.

Govoreći o situaciji u BiH, Dodik je kazao da SNSD, "kao partija koja baštini najvažnije interese Republike Srpske", nije zadovoljna trenutnim stanjem u zemlji.

Upitan zašto današnjem stranačkom savetovanju nije prisustvovao potpredsednik SNSD-a Igor Radojičić, Dodik je odgovorio da je "neko svoje odsustvo opravdao, a neko nije".

Radojičić od oktobarskih izbora izbegava sednice organa stranke i stranačke skupove, a putem društvenih mreža u nekoliko navrata je izrazio nezadovoljstvo stanjem u SNSD-u i politikom koju vodi stranački vrh.

Premijerka RS Željka Cvijanović, koja je i međunarodni sekretar SNSD-a, ponovila je kritike na račun opozicije u RS, koja u parlamentu BiH nije podržala ratifikaciju Sporazuma o kreditu za razvojnu politiku poslovnog ambijenta između BiH i Svetske banke.

Ona je SDS, PDP i NDP optužila da "opstruišu RS" i da će im "uslediti politička kazna", kao i da će doživeti "politički sunovrat".

Cvijanovićeva je poručila da nisu tačne tvrdnje opozicije da nisu želeli da učestvuju u novom kreditnom zaduženju RS, kojim će se "krpiti" budžetske rupe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: