KV: Z. Morava i Ibar stagniraju

Zapadna Morava i Ibar stagniraju, ali su se izlili na putu koji iz Kraljeva vodi ka selu Oplanići zbog čega je taj put zatvoren.

Izvor: Tanjug

Subota, 28.03.2015.

22:08

Default images
foto: Tanjug

"Bedem na Žičkom polju, gde su bunari za vodosnabdevanje, ojačan je džakovima peska i tamo je uvedena vanredna odbrana od poplava. Zapadna Morava se izlila na putu koji iz Kraljeva vodi ka selu Oplanići i on je zatvoren za saobraćaj", rekao je Načelnik Odeljenja za vanredne situacije u Kraljevu Radoica Kočović.

On je dodao da su splavovi na Ibru u Kraljlevu zbog povećanog vodostaja zatvoreni za goste i da će biti otvoreni kada se spusti nivo te reke.

"Splavovi su ispražnjeni i naređeno je vlasnicima da ne primaju goste do daljnjeg. Rečice Ribnica, Musina i Lađevačka reka su u toku dana nadolazile, ali i one večeras stagniraju. Bujični potoci u selima Godačica, Ravanica i Gledić su nabujali i ponovo napravili štetu na mestima sanacije nakon prošlogodišnjih poplava", rekao je Kočović.

Ministar za vanredne situacije Velimir Ilić obišao je ranije danas područje Kraljeva, kako bi sagledao situaciju sa porastom vodostaja reka.

Ilić je prilikom obilaska Musine reke u selu Adrani, koja je pretila da se izlije na magistralni put Kraljevo - Čacak, rekao da je došlo do porastaja reka drugog reda, koje su ugrozile i domaćinstva.

"Obeleželi smo kritične tačke na teritoriji Kraljeva. Čekaćemo da prestanu padavine i da se vreme smiri, pa ćemo početi da radimo. Prvo ćemo raditi na bedemima, jer opštine nisu imale novca za reke drugog reda, napravićemo i neke zaustave i minibrane koje će moći da zadrže drveće i kamenje", rekao je tada ministar Ilić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: