"Slavite BG - popravite trotoar"

Biciklisti Beograda su protestnom vožnjom naveli da gradske vlasti ni za skoro dve godine nisu popravile rupu na trotoaru na Brankovom mostu, uprkos obećanjima.

Izvor: B92

Subota, 28.03.2015.

20:55

Default images
foto: Tanjug

Na ogradi kojom je trotoar na uzvodnoj strani tog mosta preko Save zatvoren, da niko ne bi pao u rupu kroz koju se vidi reka, biciklisti su okačili pano dugačak desetak metara na kojem piše "Slavite Beograd – popravite trotoar”.

foto: Tanjug
"Slavimo Beograd" je službena parola predloženog građevinskog projekta "Beograd na vodi", te su biciklisti, kako je večeras saopštilo Udruženja "Ulice za bicikliste", akcijom na mostu skrenuli pažnju i na upozorenja stručne javnosti da taj projekat vodi u kolaps saobraćaja u centru Beograda.

"Bez planiranja alternativnih vidova transporta, kao što su metro i biciklistički saobraćaj, takvi projekti se ne rade nigde u svetu", piše u saopštenju.

Današnji protest bio je u okviru 48. Kritične mase, zajedničke mesečne vožnje koja se održava u više od 300 gradova sveta s ciljem da okupi građane koji koriste bicikl kao svakodnevno sredstvo prevoza, da istakne njihovu brojnost i ukaže na probleme u saobraćaju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: