"Pripravnost dok ne vidimo sunce"

Situacija u Obrenovacu je stabilna i nema opasnosti od izlivanja reka, ali su nadležni u pripravnosti, rekao je predsednik opštine Miroslav Čučković.

Izvor: B92

Subota, 28.03.2015.

18:56

Default images
foto: Tanjug

"Stanje je stabilno, kiša je prestala da pada, a voda se povukla iz naselja koja su bila kritična, poput Baričke kolonije, naselja Senjak, Ulice svetog Save u Dudovima", rekao je Čučković.

Svi vodotokovi u okolini Obrenovca su mirni, naveo je on i dodao da tu misli na Tamnavu u Koceljevi, Ubaču na Ubu, Lajkovac i Ljig.

Prema njegovim rečima, i iz Valjeva koje je imalo alarmantne podatke o porastu Kolubare, stižu dobre vesti da u poslednja tri sata vodostaj stagnira.

On je dodao da su sve crpne stanice bile u pogonu noćas od pola tri i da su iz Beograda došle dodatne cisterne i zahvaljujući tome su sporadični problemi sanirani bez imovinske štete po stanovnike.

"I dalje smo u stanju pripravnosti dok sutra ne budemo videli sunce", naveo je Čučković, koji je istakao da su građani Obrenovca permanentno uplašeni od svake kiše, ali i da nadležni čine sve da na terenu uklone viškove vode i da stanovnike adekvatno obaveste o svemu i smire eventualne tenzije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: