Batajnica:Voda se približava kućama

U delu Batajnice kod okretnice autobusa 706, zbog obilnih padavina voda je prodrla u dvorišta oko 70 do 80 kuća.

Izvor: Tanjug

Subota, 28.03.2015.

18:37

Default images
ilustracija: Tanjug

Za 18 sati u Beogradu je pao oko 51 litar vode po metru kvadratnom, izjavio je načelnik beogradske Uprave za vanredne situacije Rade Milošević.

On je dodao da je u Bariču došlo do manjeg izlivanja u gornjem toku istoimene reke i da je voda ušla u dvorišta 10 domaćinstava i u dve kuće, odakle se kasnije i povukla.

Milošević je rekao da se voda koja je prodrla u dvorišta kluća u Batajnici crpi, da je negde dostigla pola metra i da će ekipe vatrogasno-spasilačke jedinice i sutra biti na terenu.

Prema njegovim rečima, u gornjem toku reke Barič došlo je do manjeg izlivanja i voda je ušla u dvorišta deset domaćinstava, a povukla se iz dve kuće.

Milošević kaže da su vatrogasno-spasilačke jedinice crpele vodu iz dvorišta pojedinih domaćinstava u mestu Stepojevac kod Lazarevca.

Kako je naveo, zbog povećanog vodostaja Kolubare organizovana su dežurstva u Obrenovcu.

Naveo je da je vode bilo i u podrumu Sedme gimnazije u Šejkinoj ulici u Mirijevu i da su reagovale vatrogasno spasilačke jedinice.

"Na svim rekama drugog reda vodostaj je u stagnaciji i opadanju i nema ugroženog stanovništva", kaže Milošević i navodi da je prema podacima Republičkog hidrometeorloškog zavoda, od sedam sati juče do danas u 13 časova u Beogradu pao ukupno oko 51 litar vode po metru kvadratnom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

10 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: