Matiću nagrada za filantropiju

Predsedniku UO Fonda B92 Veranu Matiću dodeljena je specijalna nagrada za izuzetan doprinos razvoju filantropije u Srbiji.

Izvor: B92

Subota, 28.03.2015.

17:34

Default images

Matiću je nagradu uručio Toni O’Brajan, direktor Britanskog Saveta za Zapadni Balkan, na ceremoniji proglašenja dobitnika Virtus godišnjih nagrada za filantropiju.

Glavne Virtus nagrade u pet kategorija dobili su - Hemofarm, za doprinos na nacionalnom nivou, Bambi za doprinos lokalnoj zajednici u kojoj kompanija posluje, Bekament za malo i srednje preduzeće, Philip Morris Internatinal za dugoročno partnerstvo između poslovnog i neprofitnog sektora i Svetlana Urošević za individualni doprinos filantropiji.

"U našoj zemlji prema istraživanjima Galupa imamo veliki deficit sreće. Ono što sami možemo da zaključimo je da imamo i veliki deficit empatije, saosećanja. Svakodnevno nastojim kao homo empaticus da se poistovetim sa pozicijom nesrećnih, onima kojima je pomoć neophodna, kako bih shvatio njihove probleme, i kako bih im najefikasnije pomogao. Na drugoj strani, nastojim da shvatim pozicije, interese i osećanja onih koji imaju dovoljno da mogu da pomognu, kako bi ih animirao da to i učine. A sve zajedno kako bi podigli nivo sreće tako što bi sreća onoga ko prima pomoć, usrećila i onoga ko daje. Ovaj proces je među najvažnijim danas, upravo jer moramo svi zajedno da učinimo sve što je moguće da podignemo nivo sreće i zadovoljstva građana ove zemlje. Fond B92 koji vodim svakodnevno upravo čini sve što može da se ovakve čarolije događaju. I da u našoj zemlji povećamo i stepen saosećajnosti, solidarnosti i da to bude najefikasnije pretvoreno u akciju”, rekao je Matić.

Pored Matića, specijalna priznanja osvojili su još i Delta Holding, Koka Kola i Kotlenik.

Nagrade su dobitnicima između ostalih uručili i Kori Udovički, potpredsednica Vlade Srbije i ministarka državne uprave i lokalne samouprave, kao i ambasador Majkl Davenport, šef Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji. Na javni konkurs za nagradu Virtus primljen je veliki broj prijava, tako da žiri, koji su činili činili ugledni pojedinci i stručnjaci iz sveta privrede, civilnog sektora, medija i marketinga, nije imao nimalo lak posao da odabere pobednike.

Osmi po redu konkurs za nagradu Virtus sprovela je Trag fondacija uz finansijsku podršku Evropske unije i Balkanskog fonda za demokratiju. Konkurs je bio otvoren za sve domaće i strane kompanije, korporacije, javna i državna preduzeća, mala i srednja preduzeća, medijske kuće, korporativne fondove, fondacije i pojedince.

VIRTUS nagrada, ustanovljena 2007. godine, prva je i najznačajnija nagrada za filantropiju u Srbiji koja promoviše društveno odgovorno poslovanje kao sastavni deo održivog razvoja kompanija, ali i individualni doprinos filantropiji.

Fond B92 je višestruki dobitnik ove nagrade u svim kategorijama, uključujući i dva najviša priznanja za nacionalni doprinos razvoju filantropije u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: