Život u strahu od zaraze iz kanala

Žitelji jednog zrenjaninskog naselja skoro pet decenija žive bez komunalne infrastrukture, pored kanala koji je pretvoren u deponiju.

Izvor: B92

Subota, 28.03.2015.

16:26

Default images

U Opštini obećavaju da će do kraja godine urediti to naselje.

Građani su napravili improvizovani put od građevinskog šuta, da ne bi gazili vodu.

Svi oni uplašeni su od moguće zaraze jer svakodnevno prolaze kroz vodu, s obzirom na to da u ovoj vodi borave zmije, žabe i pacovi.

“Sve što iz drugih ulica ljudima ne treba oni dolaze ovde i bacaju, ajde što je smeće, plastika i tako, nađe se po koja crkotina, kad se kolju svinje otpad se sav baca tu”, izjavila je žiteljka Nadica Trifunović.

Povrtlarska ulica u ovom naselju smeštena je između dva kanala, a udaljena je svega 200 metara od glavne gradske ulice. S druge strane regularnog kanala, kako ga nazivaju, je potpuno drugačija slika. U Povrtlarskoj 15 porodica ima samo struju.

“Pedeset godina ih molimo da nam naprave vodu, da nam daju vodu, da nam nameste struju, bandere evo padaju, ništa od toga nemamo, mi ovde živimo ko divljaci, glavno da možemo da plaćamo porez, da plaćamo struju, a nama se ovde ništa ne daje”, kaže žiteljka.

Žitelji tvrde da su se na sve molbe, do sada, gradski čelnici, oglušili.

Jedna od žiteljki prepričala je kako je izgledala poseta jednog gradskog funkcionera.

“Bio je besan što je ovde blato, ne može da prođe, a kad je došao, rekao je ovde vam je jako lepo, šta hoćete”, navela je žiteljka Olivera Vilaret.

U kabinetu gradonačelnika saglasni su da uslovi života u ovoj ulici ne priliče 21. veku. Ipak, naglašavaju da se radi o nelegalnom naselju, da nijedna kuća nije uknjižena, te da je tek prošle godine evidentirano Planom regulacije. To je preduslov da se obezbedi osnovna komunalna infratsruktura.

“To je komnpetno uređenje tog bagljaškog kanala, posebno u tom delu naseljeno zacevljenje, da ne bi došlo, kao što danas dolazi, pa i potencijalnih mogućnosti za zarazu i mi smo za tu namenu rpedvideli 100 miliona dinara u budžetu“, izjavio je zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac.

U Opštini obećavaju da će u narednih mesec dana u Povrtlarskoj ulici postaviti strugani asfalt, kao privremeno rešenje. Sledeći, najvaćniji zadatak je čišćenje Bagljaškog kanala, koji je poslednji put čišćen pre sedam godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: