DS: Sanirati vodoprivredne objekte

Posle skoro godinu dana od katastrofalnih poplava vodoprivredni objekti nisu sanirani.

Izvor: Beta

Subota, 28.03.2015.

16:53

Default images

Na to je upozorila Ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine vlade u senci Demokratske stranke Nada Dragović

Ona je zatražila da se pod hitno uradi sanacija na svim vodoprivrednim objektima, da se preduzmu protiverozioni radovi na uređenju bujičnih slivova i da se pod hitno izvrši rebudžetiranje, odnosno da se promeni u budžetu izdvajanje za vodoprivredu, koje mora biti mnogo veće.

"Ove godine izdvajanje je na nivou prošle godine, kao da nas te poplave koje smo imali prošle godine nisu ničemu naučile. Zbog toga smatramo da je to jedna od osnovnih stvari koja mora pod hitno da se preduzme", rekla je Dragović, a prenosi informativna sluzba DS-a.

Ona je navela da se procenjuje da je svega 20 odsto vodoprivrednih objekata vraćeno u funkciju, u kojoj su bili pre te poplave.

Dragović je dodala da se šteta nastala nakon poplave u 2014. godini procenjuje na milijardu i sedamsto miliona evra i da bi Srbiji, ako se zna da je prosečno izdvajanje za vodoprivredu godišnje negde oko 36 miliona evra, trebalo 45 godina da nadoknadi samo štetu koja je nastala prošle godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: