"Značajno otkriće u kući kopilota"

Policija je saopštila da je zabeležila “značajno otkriće” u kući kopilota Erbasovog aviona koji se smatra odgovornim za njegovo rušenje i pogibiju 150 ljudi.

Izvor: B92

Petak, 27.03.2015.

08:16

Default images
"Otkriæe" koje iz Lubicove kuæe iznosi istražitelj (foto: Beta/AP)

Nakon saznanja da se Andreas Lubic nalazio za komandama leta 4U 9252 i da ga je namerno usmerio ka planinama, policija je krenula u potragu za bilo čime što bi moglo da potvrdi takva nagađanja, zbog čega je izvršen pretres njegove kuće.

Pored toga, policija je pretražila i kuću njegovih roditelja u Diseldorfu.

“Hteli smo da izvršimo pretragu kako bismo pronašli bilo šta što bi moglo da objasni šta se dogodilo. Našli smo nešto. To ćemo proslediti istražnim organima. Ne mogu da kažem šta je, ali to može biti značajan dokaz”, naveo je Markus Nišeri iz policije Diseldorfa.

On je dodao i da “otkriće” nije oproštajno pismo ili poruka, ali da je “značajno” za dalju istragu.

Detalji “otkrića” neće biti objavljivani dok se ne utvrdi da li ima ikakve veze sa padom aviona kompanije Džerman vings u kom je poginulo 150 osoba, među njima i 28-godišnji kopilot Lubic.

Polučasovni snimak iz kokpita aviona 4U 9525 daje do sada najjasnije podatke o tome šta se dogodilo tokom leta aviona koji je pao u Alpima u Francuskoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: