"EU nije promenila stav o Kosovu"

U Evropskoj uniji nema nikakve promene stava prema priznavanju nezavisnosti Kosova, izjavila je portparolka u Evropskoj komisiji Ketrin Rej.

Izvor: Beta

Petak, 27.03.2015.

13:28

Default images

Ona je time odgovorila na pitanje novinara da li jučerašnja izjava visoke predstavnice EU Federike Mogerini u Prištini da je dijalog Beograda i Prištine dijalog dve suverene države, predstavlja promenu stava Unije prema jednoglasno proglašenoj nezavisnosti.

Ketrin Rej je rekla da je u Prištini bilo reči o dijalogu Srbije i Kosova i naglasila da, što se tiče priznavanja nezavisnosti Kosova, kad je reč o EU, nema nikakve promene.

Zamoljena da objasni da li izjava Mogerinijeve da su Srbija i Kosovo dve suverene države znači njen lični stav ili to odražava i promene u poziciji EU, ona je rekla da jedino što može da ponovi da nikakve promene s tim u vezi nema kad je u pitanju EU.

Na pitanje da li može da se osvrne na izjavu Mogerinijeve, ako je to bio njen lični stav, portparolka u Evropskoj komisiji je rekla da je Federika Mogerini danas u Beogradu, da će biti konferencija za novinare i da tamo može da objasni svoje stavove.

To je bio i odgovor na pitanje novinara da li bi stav Federike Mogerini da su Kosovo i Srbija suverne države mogao uticati na nastavak dijaloga Beograda i Prištine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: