Kako se menjao imidž Srbije

O tome kako se s vremenom promenio imidž Srbije, u Temi dana Vesti B92 govorili su Marko Đurišić iz SDS-a i Dragan Šormaz iz SNS-a.

Izvor: B92

Petak, 27.03.2015.

21:18

Default images

Dragan Šormaz kaže da se imidž Srbije umnogome promenio nabolje od 2000. godine.

"Imidž se promenio suprotno očekivanjima jednog dela javnosti. Popravio se nabolje odnos sa EU, ali ni odnose sa drugim zemljama nismo zapostavili. I to ćete čuti i iz Brisela", navodi Šormaz.

Marko Đurišić kaže da je imidž bolji nego 2000. godine, ali da se imidž pogoršao u poslednje tri godine.

"Ova Vlada dobija pohvale dok ispunjava uslove postavljene prema Kosovu. Srbija je do pre tri godine bila lder u regionu po broju investicija, a danas je na poslednjem mestu. Vlada samo stvara lažnu sliku kako su se stvari promenile nabolje", smatra Đurišić.

Kao potvrda toga da je imidž Srbije mnogo bolji, Šormaz ističe to da danas svi govore da će biti otvorena poglavlja u pregovorima sa EU.

"Mene nije iznenadio broj susreta koje premijer Vučić ima i on je popravio naše odnose i sa EU i sa SAD", navodi Šormaz.

Đurišić navodi da je sadašnji lider SDS-a Boris Tadić mnogo toga učinio dok je bio predsednik Srbije.

"Veliki infrastrukturni projekti, Fijat, most preko Dunava, Koridori 10, sve je dogovoreno u vreme Borisa Tadića", rekao je Đurišić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: