DS: Pritisak vlasti na istragu

Ministar Vlade DS u senci Dragan Šutanovac izjavio je da istraga u vezi s padom vojnog helikoptera još nije završena zbog pritiska vlasti na istražne organe.

Izvor: Beta

Petak, 27.03.2015.

18:39

Default images
Foto: Tanjug

"Vlada je u problemu nakon što je premijer Aleksandar Vučić rekao da neće dati ministre odbrane i zdravlja Bratislava Gašića i Zlatibora Lončara. To je poruka onima koji vrše istragu na koji način da je vrše", kazao je Šutanovac novinarima nakon održane sednice vlade u senci.

Šutanovac, koji je bivši ministar odbrane, istakao je da javnost treba da zna zbog čega je helikopter "morao da sleti tamo gde nije mogao" i podsetio da je DS tražila da se o tom pitanju povede rasprava u Skupštini Srbije.

Ministar vlade DS u senci za privredu Ivan Stefanović ocenio je da je ekonomska politika Vlade Srbije dovela gradjane na začelje regiona po prosečnim primanjima.

"Vlada panično saopštava da će plate biti vraćene na nivo pre smanjenja, iniciraju da će čak biti povećane. To je panična reakcija koja je rezultat zasluženog nezadovoljstva javnosti", rekao je Stefanović povodom jučerašnje izjave premijera Vučića da će narednih dana razgovarati sa predstavnicima Medjunarodnog monetarnog fonda o mogućem povećanju plata i penzija.

On je ocenio da će najavljene mere štednje Vlade Srbije biti nedovoljne sa fiskalnog stanovišta istakavši da je to samo vrh ledenog brega i antirazvojne politike, jer se urušava ionako minimalna kupovna moć stanovništva.

Te mere, kako je istakao, biće nesolidarne i iz ugla daljeg urušavanja kvaliteta osetljivih socijalnih grupa, kao što su bezdbednost, zdravstvo, obrazovanje.

"Ukoliko Vlada Srbije nastavi neodgovornu politiku ugrožiće važne državne službe, a talas sunovrata standarda gradjana dovešće do kolapsa privrede", dodao je Stefanović.

Vlada u senci predložila je danas, pored ostalog, donošenje plana za restrukturiranje javnog sektora i suspenziju svih daljih sniženja plata i penzija.

Vojni helikopter Mi-17 koji je prevozio životno ugroženu bebu iz Novog Pazara, srušio se 13. marta kod aerodroma u Beogradu. Poginulo je svih sedam osoba.

SNS: Kada će DS da vrati pare uzete od Razvojne banke

Srpska napredna stranka poručila je danas vladi u senci Demokratske stranke da nema potrebe da brinu o ekonomiji zemlje i upitala kada će DS da vrati tri miliona evra uzetih iz Razvojne banke Vojvodine.

Regujući na kritike koje je vlada u senci DS uputila kada je reč o ekonomskoj politici aktuelne vlade, SNS je u poručila da premijer Vojvodine Bojan Pajtić "po običaju, opet nije bio na radnom mestu i da ni danas ništa nije uradio za građane Vojvodine".

"Građani od njih očekuju odgovor samo na jedno pitanje - Kada će Demokratska stranka da vrati tri miliona evra, koje je Bojan Pajtić oteo iz Razvojne banke Vojvodine", upitala je SNS.

Ta stranka poručila je "prepoštenim levičarima u `ladovini", koji kupuju cipele prada od "samo" 400 i više evra" da nema potrebe da brinu za ekonomiju Srbije.

"Kada se oni brinu, tad otimaju od svih građana, pa čak i od dece s posebnim potrebama, kao u slučaju Heterlend", navodi se u saopštenju SNS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: