Niš:Kriju snimke nameštanja tendera

Snimci do kojih su došle Južne vesti pokazuju da su čelnici niške Direkcije za javni prevoz sakrili snimke sa sednica tenderske komisije i od članova komisije.

Izvor: Južne vesti

Petak, 27.03.2015.

09:46

Default images
foto: Tanjug

Oni mesecima odbijaju da novinarima dostave snimke sa sednica komisije za izbor novih prevoznika, a kako se na jednom od snimaka čuje, izvršni direktor Direkcije Nenad Stanković (SNS) zabranjuje predsedniku tenderske komisije Milanu Miliću da diskove, na kojima su snimci sa sednica, dostavi ostalim članovima komisije.

“Ne može. Kaži da sam ja rek'o da ne može i gotovo“, naveo je Stanković.

Nije pomoglo ni Milićevo obrazloženje da članovi komisije traže snimke jer imaju primedbe na sadržinu do tada sačinjenih zapisnika.

Stanković mu je odgovorio da za tim nema potrebe, predlažući mu da iskoristi "svoju" većinu u komisiji i preglasa one koji se bune.

“Iznese se predlog, pa se o predlogu glasa. Ti si protiv toga, al većina ljudi ako izglasa, kraj. Ti onda mora poštuješ stav većine... Lepo, mi smatramo da je takav zapisnik i gotovo. Mi će ga izglasamo i oni šta će?”, rekao je Stanković.

Povrh svega, čuje se na snimcima, Stanković je predlagao da se u zapisnik čak ne unesu ni eventualne primedbe članova komisije.

Tačnije, na snimku se čuje i Stankovićeva izjava da "oni imaju većinu u komisiji", čime je dodatno pojačao sumnje da je tenderska komisija bila pod direktnom kontrolom gradskih vlasti.

“O zapisniku se isto glasa, pa nek izglasaju da je protiv... Većinu imamo mi da izglasamo da je zapisnik taj i šta će? Mož' se slikaju. Ne usvajaju se njihove primedbe i gotovo...”.

Objašnjavajući kako da preglasa "neposlušne" članove tenderske komisije, Stanković je Miliću izneo i imena nekih od članova tog tela koje smatra "poslušnim".

Najpre je naveo zamenika šefa gradskog Odseka za javne nabavke i funkcionera SNS Branka Stefanovića.

“Branko, koliko vidim, on je malo šuntav, ali ćemo da ga pritvorimo kod Vlade, da mu objasnimo neke stvari i on će da bude naravno na liniji sa gradonačelnikom. On nije kao ove budale”, istakao je Stanković.

U "poslušne" je Stanković ubrojao i zamenicu Gradskog javnog pravobranioca Ljubinku Rajković.

“Branko nam je dovoljan da ih preglasamo, ali ako treba, će da dovedem i ovu Ljubinku, zamenika člana iz Prvobranilaštva, da je dovučem pred glasanje i da glasa i gotovo... I preglasamo ih i završena priča”, rekao je Stanković.

Južne vesti su krajem septembra objavile audio-snimke na kojima se čuju najviši gradski funkcioneri, među njima izvršni direktor Direkcije Nenad Stanković i gradonačelnik Zoran Perišić kako na sastanku “šteluju” kriterijume tendera za nove gradske prevoznike, prilagođavajući ih Niš ekspresu i Aerodromu.

Kompletnu vest sa snimcima razgovora pročitajte na sajtu Južnih vesti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: