KG: Požar na deponiji pod kontrolom

Požar koji je oko podneva izbio na divljoj deponiji u naselju Beloševac u Kragujevcu lokalizovan je javio je komandant Vatrogasnebrigade Nenad Milošević.

Izvor: B92, Beta

Četvrtak, 26.03.2015.

13:50

Default images

Prema rečima Miloševića, 25 vatrogasaca u pet vatrogasnih vozila uspelo je da spreči širenje požara na privatne kuće i borovu šumu.

On je naveo da je požar izbio na prostoru površine oko 500 kvadratnih metara na kojem je, kako je rekao, godinama, možda i decenijama, odlagan otpadni materijal.

"Otpad se sastoji od guma, sunđera, tekstila, plaste i drugog", rekao je Milošević.

Oko 14 časova još se gasi požar, a vatrogasci su angažovali i po jednu cisternu s vodom komunalnih preduzeća "Vodovod i "Čistoća".

"Iznad prostora gde je izbio požar su dalekovodi koji električnom energijom snadbevaju fabriku automobila FCA Srbija", rekao je Milošević.

Požar je izbio na prostoru koji pripada nekadašnjem preduzeću "Zastava reomat", a crni dim se vidi iz svakog dela grada, jer je reč o lokaciji na brdu u gradskom naselju Beloševac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: