"OEBS prati slučaj Davora Pašalića"

Predstavnica OEBS za slobodu medija Dunja Mijatović izjavila je FoNetu da prati slučaj napada na urednika FoNeta Davora Pašalića.

Izvor: FoNet

Četvrtak, 26.03.2015.

14:55

Default images
Foto: Tanjug, arhiva

Ona je rekla da se nada da će državne institucije učiniti sve da se taj, ali i drugi napadi na novinare istraže.

"Od samog početka sam uključena u taj slučaj, od pozivanja na istragu o napadu na Davora Pašalića 3.jula prošle godine, pa i posle toga, tražeći da se uradi apsolutno sve što je potrebno da bi se videlo da država zaista želi da ispita svaki napad na novinare. Ono što znam je da je istraga otvorena i to sam pozdravila", rekla je Mijatović.

Ona je rekla da je danas imala razgovore sa predstavnicima vlasti, najavljujući za sutra susret i sa premijerom Aleksandrom Vučićem.

Na sastanku planiram spomenuti, ne samo slučaj Pašalića, nego i ostale slučajeve koji se moraju ispitati, naglasila je Mijatović.

Ona misli da je došlo do jednog bitnog i pozitivnog pomaka oko optužnice za ubistvo Slavka Ćuruvije.

"Smatram da je to jedan vrlo dobar znak, međutim, ono što je bitno reći je da moramo videti rezultate", napomenula je Mijatović.

Moramo saznati ko su ljudi, ne samo oni koji napadaju, precizirala je Mijatović, već i oni koji naručuju takve vrste napada.

"Slučaj Davora Pašalića ću nastaviti da pratim, nadam se da će sve institucije države Srbije uraditi sve što je u njihovoj moći, što je njihova uloga i obaveza, a to je da se istraži i taj i svi drugi napadi", zaključila je Mijatović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

15 h

Podeli: