DSS: A informacije o helikopteru?

DSS ocenjuje da skrivanje rezultata istrage o padu vojnog helikoptera stvara sumnju da se od javnosti "krije istina kompromitujuća za vlast".

Izvor: B92

Četvrtak, 26.03.2015.

19:16

Default images

"Dok građani Srbije iz sata u sat dobijaju informacije o padu nemačkog putničkog aviona, o tragediji srpskog vojnog helikoptera, u kojoj je život izgubilo sedmoro ljudi, nema ni reči, jer se informacije skrivaju", piše u saopštenju DSS-a.

U toj stranci su naveli da za skrivanje rezultata istrage mogu da postoje samo tri razloga.

DS S sumnja da su utvrđeni propusti u lancu komandovanja ili da je vršen politički pritisak da se po svaku cenu obavi rizičan let. Kao treći razlog navodi nameru da se kupi vreme, prepravljanjem i falsifikovanjem izveštaja.

"Izjava predsednika Vlade Aleksandra Vučića - ministra Gašića (Bratislav) i Lončara (Zoran) 'neću da dam', do sada je jedini zvanični odgovor na otvoreno pitanje lične odgovornosti za tragediju... Možda ministri Gašić i Lončar nisu odgovorni, ali su skrivanje istine i bahate premijerove izjave najgori način njihove odbrane", ocenio je DSS.

Vojni helikopter Mi-17 koji je prevozio životno ugroženu bebu iz Novog Pazara, srušio se 13. marta kod aerodroma u Beogradu. Poginulo je svih sedam osoba.

Generalštab Vojske Srbije počeo je istragu pada helihoptera koja je završena 18. marta i izveštaj je podnet Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, ali nije objavljen.

Stručna komisija koju je formirao komandant Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane nastavila je rad, a njen izveštaj se očekuje u ponedeljak, 30. marta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: