"Samo povezan region ima rezultate"

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da se samo jačim i čvršćim povezivanjem zemalja regiona mogu ostvariti bolji rezultati.

Izvor: Beta

Četvrtak, 26.03.2015.

17:58

Default images
Foto: Beta, AP

On je novinarima u pauzi Konferencije poslovnih ljudi regiona u Beogradu istakao da Srbija već od konferencije za Zapadni Balkan u Berlinu predlaže integrativni pristup ekonomija regiona.

"Mi želimo što manje barijera, želimo što slobodniju trgovinu, razmenu roba i usluga, želimo da to širimo i van granica ovog regiona", rekao je Vučić.

On je izrazio zadovoljstvo što Srbija u tom kontekstu ima sporazum o slobodnoj trgovini sa Turskom.

"Važno je da onaj ko razmišlja na takav način, razmišlja o budućnosti, a ne o prošlosti, o tome kako naše ekonomije da budu bolje i uspešnije, a to je jedino moguće da budemo jedinstveno tržište i zajednički nastupamo na trećim tržištima", naveo je Vučić.

Po njegovoj oceni, time će se podstaći konkurentnost i zapošljavanje, poboiljšaće se struktura privrede regiona.

"To su sve pozitivni efekti, a negativnog nema ni jedan, osim što možda nekim usijanim glavama to ne može da bude dovoljno jasno, ali čini mi se da je svakom razumnom čoveku potpuno razumljivo zašto podržavamo ovakve inicijative i zahvalan sam svima koji ovakve skupove organizuju", istakao je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: