Vučić o pretnjama:Osećam se odlično

Premijer Aleksandar Vučić rekao je da je uvek spreman da razgovara sa svima, pa i s prosvetnim radnicima koji štrajkuju

Izvor: B92

Četvrtak, 26.03.2015.

15:06

Default images

Odgovarajući na brojna pitanja novinara nakon otvaranja Regionalne konferencije poslovnih ljudi u Beogradu, među njima i na to brine li zbog toga što su mu upućene pretnje smrću i kako se povodom toga oseća, Vučić je kratko odgovorio: "Osećam se odlično".

On je dodao da ga je o takvima koji te pretnje upućuju sramota i da priča, a da o tome koliko su hrabri kad nisu iza kompjutera govore njihove izjave date istražnim organima.

Upitan da li će ići na obeležavanje 20 godina zločina u Srebrenici, Vučić je rekao da o tome nije razmišljao, jer je još rano, s obzirom na to da je obeležavanje u junu.

Komentarišući trenutnu političku situaciju u Makedoniji i odnose dve zemlje, premijer je ponovio stav da se Srbija ne meša u unutrašnje stvari Makedonije, dodao da dve zemlje imaju dobru saradnju i podsetio na dve zajedničke sednice vlada kao i na činjenicu da se računa da će robna razmena u narednom periodu dostići i milijardu evra.

Zaključio je da veruje da će odnosi dve države, bez obzira na to ko bude bio na vlasti u Srbiji i Makedoniji, uvek biti dobri.

Vučić je poručio da neće deliti Srbiju, već da mu je cilj da je zaštiti od sukoba i podela.

Upitan kada će biti miting podrške vladi, pošto je za datum kada je taj miting planiran i DS najavila protestni skup protiv vlade u Beogradu, Vučić je rekao da ne zna šta će kog dana da bude, ali je dodao da on nema nameru da deli Srbiju.

"Meni ne pada na pamet, malo sam odgovorniji od nekih drugih, da delim Srbiju, iako to ne bi bilo ni na približno jednake delove, već bi odnos bio deset prema jedan po broju prisutnih", rekao je Vučić.

Dodao je, međutim, da ne želi nikakve incidente, niti da se "trideset naših autobusa nađe sa tri autobusa pristalica nekakve protivničke politike u Somboru, Apatinu ili Kuli".

"Tako nešto ne pada mi na pamet, naprotiv, hoću da zaštitim Srbiju od sukoba i podela", rekao je premijer i dodao da će se o skupovima i mitinzima kasnije razmišljati, jer sada postoje druge stvari o kojima se razgovara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: