"Saslušan sam zbog pretnji Vučiću"

Ministarstvo unutrašnjih poslova Austrije potvrdilo je da je pokrenulo istragu u vezi sa pretnjama smrću premijeru Aleksandru Vučiću na Fejsbuku.

Izvor: B92

Četvrtak, 26.03.2015.

09:08

Default images
Foto: Tanjug, arhiva

"Pokrenuli smo istragu i ne komentarišemo istrage koje su u toku", rekao je sinoć Tanjugu portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Austrije Karl-Hajnc Grundbek.

Pretnje upućene šefu srpske vlade upućene su sa profila „Goran Vlade Kerke", čiji je vlasnik, kako se navodi, nastanjen u Salcburgu, a rodom iz Banja Luke.

Vlasnik profila sa kojeg su upućene pretnje premijeru Vučiću, izvesni Goran Kerkez, sinoć je na svom Fejsbuk profilu napisao da ga je austrijska policija saslušala.

"Beograd je intervenisao odmah posle mog poslednjeg vređanja (Aleksandra) Vučića i (Nebojše) Stefanovića u roku od sat vremena. Već sam davao izjavu policiji. Objasnio sam da sporni post nisam postavio na svoj profil već na Počučin sa namerom da ljudima skrenem pažnju da je žrtva srpske BIA koja želi njegovo izručenje Srbiji“", napisao je Kerkez na svom Fejsbuk profilu.

Kerkez kaže da ne zna da li će doći do suđenja protiv njega, ali da namerava da "osramoti“ premijera Vučića i austrijsko pravosuđe tvrdeći da mu se u toj zemlji krše osnovna ljudska prava.

On je naveo i da mu policija nije dala kopiju izjave koju je danas dao, iako je na to imao pravo.

Kerkez se na svom profilu "hvali" da je navodno oborio vladu Alfreda Guzenbauera, protiv kojeg je navodno podneo krivične prijave u vezi nekih afera.

Kerkez se već u prošlosti u više navrata obraćao medijima sa navodnim informacijama o aferama na Balkanu i u Austriji.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je u sredu da se nastavljaju pretnje upućene premijeru Aleksandru Vučiću i da je Ministarstvo unutrašnjih poslova u saradnji sa kolegama iz Austrije identifikovalo one koji su iz te zemlje upućivali pretnje.

Nakon pretnji putem društvene mreže Fejsbuk premijeru Aleksandaru Vučiću, Goran Vlade Kerkez je na toj mreži pretnje uputio i novinarima, navodeći da o tome na "tajnom sastanku" odlučuje organizacija "crna ruka Srbija".

Takozvana organizacija "crna ruka" prethodno je na svom Fejsbuk profilu napisala da organizuje "javni lov" na premijera Vučića, koji je, kako navode - pokušao da se preko BIA osveti Radomiru Počuči, nekadašnjem voditelju TV Pink, koji je kao dobrovoljac na ratištu u Ukrajini, uhapšen 17. marta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

144 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: