"Rekordno pred vratima NATO-a"

Crnogorski premijer Milo Đukanović ocenio je danas da se Crna Gora u rekordnom roku našla pred vratima NATO saveza.

Izvor: Tanjug

Sreda, 25.03.2015.

18:15

Default images
Foto: Tanjug, arhiva

On je, na premijerskom satu u parlamentu, najavio i susret sa generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom sredinom aprila u Briselu, objavila je RTCG, pozivajući se na agenciju Mina.

Crnogorski premijer je rekao da se Vlada ozbiljno i odgovorno odnosi prema procesu integracija, koje će značiti trajnu sigurnost i bezbednost građana, a istakao je i da je zabeležen rast podrške članstvu u NATO za četiri do šest odsto.

"Bilo bi značajno da se i partije koje imaju drugačiji stav o NATO na konstruktivan način uključe u dijalog i da o ovoj temi koja je važna za sve u Crnoj Gori razgovaramo argumentovano i bez predrasuda i dnevnopolitičkih trvenja", poručio je Đukanović.

On je govorio i reformama bezbednosnih službi jer sadašnje stanje predstavlja prepreku članstvu u NATO savezu, naglasivši da je Vlada Crne Gore "u kontinuitetu posvećena reformama obaveštajno-bezbednosnih službi u cilju snaženja njihovog kapaciteta za efikasno suprotstavljanje bezbednosnim rizicima, izazovima i pretnjama sa kojima se suočava država".

Izmenjeno je nekoliko zakona iz tog sektora, podsetio je crnogorski premijer i ocenio da je stvoren "dobar osnov za suprostavljanje svim oblicima kriminala i korupcije, ali i terorizmu i globalnim pretnjama".

"Zaista smatram da je reč o nacionalnom interesu i o interesu od velike važnosti za stabilnost regiona u kojem živimo", zaključio je Đukanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

15 h

Podeli: