Stefanović:Vučiću prete iz Austrije

Ministarstvo unutrašnjih poslova Austrije potvrdilo je da je pokrenulo istragu povodom pretnji smrću premijeru Srbije Aleksandru Vučiću napisanih na Fejsbuku.

Izvor: Beta, Tanjug

Sreda, 25.03.2015.

14:04

Default images
Foto: Tanjug (arhiva)

Pretnje upućene šefu srpske vlade postavljene su na profilu "Goran Vlade Kerkez" čiji je vlasnik navodno nastanjen u Salcburgu.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije je potvrdilo da je u toku istraga u ovom slučaju i da pretnje premijeru dolaze iz Austrije.

Kako se navodi, predsedniku Vlade je pretnje smrću na društvenim mrežama uputila takozvana organizacija "Crna ruka".

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefenović izjavio je da pretnje smrću premijeru Aleksandru Vučiću preko interneta dolaze iz Austrije i da su nastavljene i danas.

"Moj kabinet je danas kontaktirao s kabinetom austrijske ministarke unutrašnjih poslova kako bismo obezbedili sve detalje i informacije radi utvrđivanja da li se radi o pojedincima ili organizovanoj grupi, i verujem da ćemo uskoro imati odgovor na ta pitanja", rekao je Stefanović na konferenciji za novinare nakon posete Policijskoj upravi (PU) Pančevo.

MUP pretnje smrću bilo kome u Srbiji doživljava kao ozbiljne, bez obira da li se radi o premijeru ili običnom građaninu, ukazao je Stefanović, i izneo da je nezadovoljan jer javnost ne tretira jednako mete takvih pretnji.

"Ako se radi o premijeru ili nekom iz vladajuće koalicije onda je to u redu, nije ozbiljno i postavlja se pitanje zašto se uopšte diže buka. Ali, ako je u pitanju neko iz drugog miljea, onda treba da hapsimo, teramo na robiju 100 godina i ne znam šta sve da radimo. Pretnja je pretnja, kriminalac je kriminalac, a žrtva je žrtva i mislim da tu treba da imamo ujednačen pristup", izjavio je ministar.

Takozvana organizacija "Crna ruka" objavila je na svom profilu na Fejsbuku da organizuje "javni lov" na premijera Vučića, koji je, kako navode - pokušao da se preko BIA osveti Radomiru Počuči, nekadašnjem voditelju TV Pink, koji je kao dobrovoljac na ratištu u Ukrajini uhapšen 17. marta.

"Crna ruka" preti i novinarima

Nakon pretnji putem društvene mreže Fejsbuk premijeru Aleksandaru Vučiću, izvesni Goran Vlade Kerkez je danas na toj mreži pretnje uputio ovog puta i novinarima.

On je, naime, danas napisao da ga je austrijska policija obavestila da je protiv njega podneta krivična prijava, navodi i da mu je rečeno ko je podnosilac krivične prijave, te da sutra ujutro treba da ode na razgovor u stanicu policije u delu Salcburga u kojem živi.

Kerkez je u poruci na Fejsbuku naveo da je u toku "tajni sastanak" organizacije "Crna ruka Srbija", na kojem će biti doneta odluka da se posle likvidacije Vučića zbog sakrivanja istine o zločinu protiv mira koji su počinile zapadne tajne službe i njihove vlade u bivšoj Jugoslaviji, izvrši genocid i nad novinarima u Srbiji, jer "uspešno godinama kriju istinu o ovom zločinu zajedno sa svim srpskim političarima pozicije i opozicije".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

219 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: