Marković: Da se proceni ratna šteta

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković ocenio je da bi Srbija trbalo da traži ratnu odštetu od NATO za bombardovanje 1999.godine.

Izvor: B92

Utorak, 24.03.2015.

10:14

Default images
foto: Tanjug

"Od NATO agresije Srbija ne može da podigne glavu. Ubijeno je 2.500 ljudi, ranjeno ili povređeno 12.000, među kojima je i 2.700 dece.Bombardovani su brojni civilni objekti i to osiromašenim uranijumom čije su posledice nesagledive, zato smatram da bi trebalo da uz naše i međunarodni veštaci procene ratnu štetu koja je tada pričinjena našoj zemlji", ističe Marković.

Marković dodaje da, iako je prošlo 16 godina od agresije i bombardovanja, "neki još uvek žele da nametnu krivicu Srbiji, a Srbija je uvek vodila odbrambene, a ne osvajačke ratove, a na Kosovu i Metohiji su Srbi vekovima živeli na svojoj teritoriji i morali su i imali su pravo da je brane".

Uprkos ovim činjenicama i dalje se primenjuju dvostruki aršini, što je posebno slučaj u Haškom tribunalu, dodaje Marković, koji je i narodni poslanik.

"Ovo ne znači da Srbija ne želi da ide u Evropsku uniju, ali neke zemlje ne mogu da kažu da nemaju odgovornost za ono što se desilo našoj zemlji 1999. godine, za 78 dana bombardovanja", zakljucio je Marković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: