Komunalna: Nema nas dovoljno

Načelnik Komunalne policije u Beogradu Nikola Ristić kaže da bi izmene Zakona o komunalnoj policiji trebalo da predvide veći broj komunalnih policajaca.

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.03.2015.

09:24

Default images
Foto: Tanjug

Ristić je istakao da su trenutno izmene i dopune zakona o komunalnoj policiji "još na Vladi Srbije", da se očekuje da će potom biti upućene u skupštinsku proceduru i dobiti "svetlost dana".

On je za TV Pink rekao da je to neophodno da bi se sproveo konkurs za posao u komunalnoj policiji, za koji postoji veliko interesovanje.

"Očigledno je da Beograd kao milionski grad zahteva mnogo veći broj komunalnih policajaca, zbog broja poziva koje imamo, to je 40.000 intervencija godišnje", istakao je Ristić.

Prema njegovim rečima, milionski grad kao što je Beograd sa 17 gradskih opština funkcioniše sa samo 311 komunalnih policajaca.

On je ukazao da je najveći problem "što ne možemo na vreme da odgovorimo na pozive naših građana" i da "ponekad građani čekaju na našu intervenciju i po sat i po vremena".

Ristić je rekao da kurs za komunalnog policajca traje tri meseca i da se sprovodi u centrima Ministarstva unutrašnjih poslova.

Prema najavama iz Skupštine Beograda, kako je rečeno, u glavnom gradu će do polovine iduće godine biti zaposleno još 1.000 komunalnih policijaca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: