"Sanjam talas promena u Srbiji"

Promene u Srbiji mogu se izboriti samo novim programom i s ljudima čiste biografije, naglasio je potpredsednik Demokratske stranke Borko Stefanović.

Izvor: Politika

Nedelja, 22.03.2015.

09:11

Default images
Foto: Beta, AP (arhiva)

On je u intervju za "Politiku" rekao da će se u slučaju neprihvatanja njegovog programa, boriti za program koji je usvojila većina, uz očekivanje, kako je naveo, da će na predstojećim lokalnim i pokrajinskim izborima da ostvari veliku pobedu u svim gradovima i u Vojvodini.

Stefanović je, takođe, naglasio da nema nameru da ruši predsednika DS Bojana Pajtića.

"Sigurno je da ne razmišljam o promeni vrha DS i Bojana Pajtića. Ja s Pajtićem nikakav problem nemam, suština je u tome da stvarno želim da promenim nešto u našoj politici. Hoću da nam akcenat bude na potrebama građana, humanizaciji društva, zaustavljanju zelenaških banaka...", tvrdi Stefanović.

Na pitanje da li bi on lično mogao da razgovara sa premijerom Aleksandrom Vučićem i da se bar oko nekog državnog pitanja slože, Stefanović je rekao:

"Nikakve dogovore s Vučićem ne bih pravio, ali bih uvek podržao njegova nastojanja da nas približi EU u zakonodavnoj aktivnosti i da se primeni Briselski sporazum, za razliku od naprednjaka koji nas u tome nisu podržavali".

"Mi njima to nećemo raditi, bez obzira na odsustvo svakog dijaloga s opozicijom o tome. Žao mi je što nema dijaloga oko državnih pitanja, oko socijalne politike, tužno je što vlast veruje u fingirane podatke o rastu zaposlenosti i BDP-a, kao i njIhova priča koliko im je prosto neprijatno koliko nam je dobro, dok se građani od muke smeju tome", rekao je potpredsednik DS.

On je još naveo da "sanja dan kada će prestati da se priča o greškama DS-a, a početi da se govori o ovome sada".

"Sanjam talas promena koji će mirno, demokratski, da pošalje ovu vlast u istoriju", dodao je Stefanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

105 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: