"Komunalna reagovala po pravilima"

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je da je Komunalna inspekcija postupila u skladu s ovlašćenjima sa aktivistima Inicijative "Ne da(vi)mo Beograd".

Izvor: B92

Petak, 20.03.2015.

14:37

Default images
Foto: Tanjug (arhiva)

Mali je novinarima na Adi Ciganliji rekao da aktivisti nisu privedeni u Komunalnu inspekciju, već ih je komunalna policija legitimisala.

"Treba napraviti razliku izmedju privodjenja i legitimacije. Oni su samo legitimisani u tom trenutku, što zapisnik i pokazuje, jer nisu imali potrebne saglasnosti i potrebne dozvole za tako nešto (deljenje novina). Tako da je inspekcija postupila shodno svojim ovlašćenjima", rekao je gradonačelnik.

Prema njegovim rečima, čim aktivisti budu prikupili sve saglasnosti ne postoji problem da dele letke.

"Svako ima pravo da izrazi svoje mišljenje. Meni je samo važno da se poštuje zakon koji je isti za sve. Ako je potrebno nabaviti saglasnosti i pojedine papire, neka ih nabave", rekao je Mali.

Aktiviste inicijative "Ne da(vi)mo Beograd", koji su delili istoimene novine na ulici, juče su u prostorije Komunalne inspekcije odveli komunalni policajci koji su ih prethodno legitimisali. Tom prilikom u prostorije Inspekcije odvedeni su i novinarka Bete Tamara Ognjanović koja je izveštavala sa dogadjaja, ali i gradjanin koji mu je samo prisustvovao.

Aktivisti Inicijative tvrdili su da su imali potrebnu dozvolu MUP-a za skup, dok je iz Gradske uprave saopšteno suprotno, uz dodatno pojašnjenje da aktivisti nisu imali ni potrebnu dozvolu opštinskog organa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: