"Nije u redu podizati školarine"

Pomoćnik ministra prosvete Milovan Šuvakov izjavio je da nije u redu da se u ovoj godini podižu školarine na fakultetima u Srbiji.

Izvor: RTS, Tanjug

Petak, 20.03.2015.

08:26

Default images
Foto: mc.rs

On je rekao i da Ministarstvo neće dati pozitivno mišljenje na takve odluke fakulteta.

"Nadamo se da mišljenje Ministarstva ipak nešto znači. Smatramo da u godini štednje, kada su smanjene plate i penzije, nije u redu da se podižu školarine i Ministarstvo neće dati pozitivno mišljenje", rekao je Šuvakov za RTS.

On je apelovao na visokoškolske ustanove da revidiraju takve odluke.

Šuvakov je pojasnio da o visini školarine za samofinansirajuće studente odluku donose saveti visokoškolskih ustanova, a da Ministarstvo u tom slučaju samo daje mišljenje.

Dodao je da je država kao osnivač na neki način uskratila sebi mogućnost da donosi konačnu odluku za samofinansirajuće studente.

Šuvakov je naveo da su velike i drastične razlike u školarinama fakulteta u Srbiji, pa čak i na istim univerzitetima, posledica "pravila igre" u kojima fakulteti ne koriste ista merila za školarinu.

On je podsetio da su fakulteti od septembra prošle godine dužni da ta merila objave na internet stranici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: