MUP: Ne bacajte bombe u kontejnere

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije je apelovao na građane koji imaju bombe i druga minsko-eksplozivna sredstva da ih ne bacaju u kontejnere.

Izvor: Beta

Utorak, 17.03.2015.

15:39

Default images

Prema njihovim rečima, građani bi umesto toga trebalo da pozovu policajce koji će ih preuzeti.

U saopštenju MUP je apelovao na "sve građane koji poseduju bombe i druga minsko-eksplozivna sredstva, da ih ne odlažu u kontejnere i na druga mesta, jer je u toku zakonska legalizacija i (građani) neće odgovarati za njihovo neovlašćeno posedovanje".

Građani, kako se navodi, treba da pozovu dežurnu službu najbliže policijske stanice i policijski službenici će u najkraćem roku doći i preuzeti bombe i eksplozivna sredstva.

Ministarstvo je apelovalo i na građane koji primete odbačeno oružje i eksplozivna sredstva, da pozovu policijsku stanicu, kao bi ih policija uklonila na bezbedan način.

Proces zakonske legalizacije oružja trajaće do 4. juna ove godine.

Inače, pre nekoliko dana u Podgorici jedna ručna bomba pronađena je u blizini zgrade Višeg tužilaštva.

Crnogorski mediji su tada naveli da su građani iz obližnjih zgrada prijavili policiji da su primijetili Roma kako na biciklu u korpi vozi ručnu bombu.

Prema rečima svedoka, nakon što su ga upozorili da nosi bombu on ju je izvadio iz korpe i stavio je kod kontejnera koji se nalazi u blizini zgrade Višeg tužilaštva.

Po pozivu građana policija je obezbedila teren.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: