Pajtić: DS udvostručio rejting

DS je jedina politička organizacija koja je za nekoliko meseci uspela da udvostruči rejting i podršku građana, izjavio je lider te stranke Bojan Pajtić.

Izvor: B92

Subota, 14.03.2015.

17:08

Default images
Foto: Beta, AP (arhiva)

Na konferenciji za novinare, na kojoj su predstavljeni članove Grupe građana "Dragana Živanović" iz Rače koji su se priključili demokratama, Pajtić je rekao da DS okuplja sposobne ljude koji znaju da vode lokalne samouprave.

"Širom Srbije u Demokratsku stranku masovno ulaze grupe građana koje su postizale odlične rezultate na lokalnim izborima, kao i delove onih stranaka koje su nekad bile opozicione a danas više nisu", rekao je Pajtić.

Pajtić je dodao da se na primeru Kragujevca i Rače vidi koliko je aktuelna vlast, kako je naveo, nesposobna da obezbedi dolazak investitora kao što je to ranije činila DS, podsetivši da je samo u Kragujevcu zaposleno više od 4.000 ljudi u Fiatu i kod kooperanata.

"Za protekle četiri godine nijedan evro investicija nije došao u Kragujevac niti je otvorena nijedna pečenjara, a prema najavama sindikata do kraja godine biće otpušteno 2.000 ljudi", rekao je Pajtić i dodao da aktuelni režim nema plan kako da zaposli ljude.

To je, dodao je, jasan pokazatelj koliko je "bahata i korumpirana republička vlast nema odgovornosti i sposobnosti da privuče investitore".

Prema njegovim rečima, u protekle tri godine Srbija je imala 80 evra stranih direktnih investicija po glavi stanovnika, dok je Crna Gora imala deset puta više.

Pajtić je rekao da će okupljanje građana protiv aktuelne vlasti slično onom u Zaječaru tokom proleća biti organizovano i u drugim gradovima Srbije.

Na konferenciji je Dragana Živanović, iz Grupe građana u Rači, rekla da se kompletno članstvo priključilo DS koja će time u opštini imati 12 od ukupno 31 odbornika.

Živanović, bivša predsednica opštine, razrešena je nedavno zbog formiranja nove skupštinske većine koju čine SNS, SDS i SPS.

"Demokratska stranka je ozbiljna politička organizacija koja se uvek borila za demokratske principe i dolazak investitora", rekla je Živanović razloge za priključenje grupe građana toj stranci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

135 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: