Američki razarač u poseti luci Bar

Brod Mornarice SAD "USS Jason Dunham (DDG 109)", razarač s navođenim projektilima, stigao je u posetu luci Bar u sklopu američko-crnogorske bilateralne saradnje

Izvor: B92

Petak, 13.03.2015.

13:00

Default images

Tokom posete Crnoj Gori, komandant broda Daren Dugan i članovi posade sastaće se sa kolegama iz Mornarice Crne Gore kao i sa lokalnim zvaničnicima i građanima Bara, objavila je RTCG.

Komandant Dugan će se sastati s gradonačelnikom Bara Zoranom Srzentićem i komandantom crnogorske Mornarice kapetanom Darkom Vukovićem.

Ova poseta luci Bar je u funkciji, kako je objavljeno, nastavka napora američke Šeste flote na izgradnji interoperabilnosti SAD i Crne Gore kao dela Globalnog pomorskog partnerstva u unapređenju pomorske bezbednosti i sigurnosti.

Američka Šesta flota, sa sedištem u Napulju izvodi potpune zajedničke pomorske operacije, često u saradnji sa savezničkim, zajedničkim i međuagencijskim partnerima, u cilju promovisanja američkih nacionalnih interesa i sigurnosti i stabilnosti u Evropi i Africi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: