Ljig: Evakuacija zbog klizišta

Zbog klizišta, nastalih usled velikih padavina u ljiškom selu Brančić, jutros je počela evakuacija stoke i poljoprivrednih mašina.

Izvor: B92, Tanjug

Petak, 13.03.2015.

15:55

Default images
Foto: Tanjug, arhiva

U 17 od 26 sela opštine Ljig na snazi je vanredna situacija zbog klizišta koja su aktivirale padavine.

Prema rečima načelnika opštinske uprave u Ljigu Stevo Vranešević, broj klizišta se I dalje uvećava, ali ugroženi žitelji ovog mesta su i dalje u svojim domovima.

Dodatna teškoća je vlažan sneg i kiša koja neprestano pada, a stoka I poljoprivredne mašine su izmeštene iz zaseoka Alempijevići, gde je najkritičnija situacija u porodicama Stojnića i Alempijevića”, precizirao je on.

Predsednik opštine Ljig Dragan Lazarević kaže da su na terenu stručne službe koje će utvrditi nastalu štetu od klizišta.

Ministar za vanredne situacije velimir Ilić posetio je Ljig i izjavio da je trenutno u toku izrada izveštaja kako bi se što pre rešila situacija na područjima sa klizištima.

"Aktivno je više od sto klizišta, ugrožen je gradski vodovod i ima još mnogo problema. Poslali smo ekipe da procene da li je sanacija moguća, obilizamo, pravimo izveštaje kako bismo što pre rešili situaciju da se stanovništvo vrati u svoje domove i niko ne bude ugrožen", rekao je Ilić.

Kritično je i u Vladičinom Hanu, Trgovištu, Umci, Doljevcu i u još mnogim selima na području Valjeva, Čačka, rekao je ministar i dodao da će se raditi po prioritetu, to jest tamo gde su stanovnici ugroženi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: