"Produženje misije - podrška svih"

Odluka o produženju misije OEBS potvrđuje podršku svih 57 država implementaciji sporazuma iz Minska, kao i samoj misiji, saopštio je Ivica Dačić.

Izvor: B92

Četvrtak, 12.03.2015.

23:55

Default images

Dačić je dodao da se to mora iskoristiti ako se želi postići cilj kome svi teže, a to je kraj neprijateljstava, povlačenje teškog naoružanja i jačanje nacionalnog dijaloga što vodi normalizaciji situacije i boljem životu svih koji su ugroženi konfliktom, navodi se u saopštenju OEBS dostavljenom Tanjugu.

"Od ključnog je značaja za sve strane da obezbede neometan pristup našim posmatračima i da im garantuju bezbednost, što je preduslov da SMM ispuni svoj mandat na terenu", naveo je Dačić.

On je takođe zahvalio zemljama članicama OEBS na saradnji koju su pružile srpskom predsedavanju u procesu donošenja ove odluke o misiji u Ukrajini.

Mandat posmatračke misije Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) u Ukrajini produžen je za godinu dana, a broj posmatrača biće skoro udvostručen, saopštio je ranije danas OEBS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: