Živković: Reforme gde i pre 12 god.

Članovi Vlade čiji je premijer bio Zoran Živković odali su poštu ubijenom Zoranu Đinđiću, a Živković je erkao da su reforme u Srbiji tamo gde su bile i 2003.

Izvor: B92

Četvrtak, 12.03.2015.

13:28

Default images
Foto: Tanjug

Posle polaganja venca na spomen ploču, Živković je rekao da su ubistvom Đinđića reforme zaustavljene pozvavsi elitu u Srbiji da nastavi njegovim putem.

On je rekao novinarima i da su 12 godina posle ubistva Đinđića reforme u Srbiji praktično i danas stoje gde su bile 12. marta 2003.

"Imamo vladu koja priča da ide u Evropu koja priča da sprovodi reforme... ali od toga nema ništa", rekao je Živković.

On je naveo i da je "krajnje vreme da svi u Srbiji koji žele dobro ovoj zemlji - a to je elita Srbije, učine maksimalne napore da nastavi onim putem koji je postavio Đinđić".

Prema njegovim rečima, ciljevi tog puta su i ciljevi petooktobarskih promena, prve reformske vlade Srbije "a koji su još uvek neostvareni".

Počast Đinđiću odali su članovi Živkovićeve vlade - Goran Pitić, Aleksandar Vlahović, Srđa Popović, Branimir Lečić, Kori Udovički, Slobodan Milosavljević...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: