"Važi Đinđićeva o Srbiji i korovu"

Bojan Pajtić kaže za Zorana Đinđića da je jedini reformator od uvođenja višestranačja u Srbiji, kao i da su na vlasti oni koji su se radovali njegovoj smrti.

Izvor: B92, Tanjug

Četvrtak, 12.03.2015.

12:31

Default images
Foto: Tanjug

"Činjenica da su danas na vlasti ljudi koji su se toj smrti radovali, zbog toga i danas važi ona Zoranova da u svim zemljama postoji korov, ali se samo u Srbiji korov zaliva", rekao je Pajtić novinarima u Aleji zaslužnih građana pored groba Zorana Đinđića.

Poručujući da je vreme za "velike prolećne radove", Pajtić je rekao da kada se govori o Zoranu Đinđiću, govori se o časti i integritetu, koji, navodi, nisu viđeni poslednjih 75 godina na političkoj sceni.

"O časti, zbog toga što je uvek izgovarao ono u šta je verovao, a o integritetu, što je uvek radio ono što je govorio", rekao je Pajtić.

Odgovarajući na pitanje zašto se u četiri kolone dolazi da se oda počast ubijenom premijeru i da li je to moglo da se uradi zajednički, Pajtić je rekao da uopšte nije važno u koliko grupa se dolazi, već da je važno da svi dolaze na jedno mesto s ljubavlju i poštovanjem.

"Zoran Đinđić je zaslužio da na ceo današnji dan dolazi što više grupa i pravaca, važno je da se nalazimo ovde, da smo svesni toga koliko je Đinđić značio ovoj zemlji i ovom narodu", rekao je Pajtić.

Upitan o tome u kojoj koloni bi, po njegovom mišljenju, Đinđić danas bio, on je rekao da su takve spekulacije neprimerene i poručio da je Đinđić bio predsednik DS-a:

"Ne bih ulazio u tu vrstu prilično banalne rasprave", rekao je Pajtić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: