Venci i počast Zoranu Đinđiću

Bivši saradnici, članovi njegove vlade, porodica i građani od jutros polažu cveće i odaju počast ubijenom premijeru Zoranu Đinđiću na Novom groblju.

Izvor: B92

Četvrtak, 12.03.2015.

11:04

Default images
Foto: Tanjug

Članovi Đinđićeve vlade položili su vence oko 10 časova u Aleji zaslužnih građana, gde je premijer sahranjen.

Vence su položili Goran Pitić, Aleksandar Vlahović, Gordana Matković, Slobodan Milosavljević i Dragoslav Šumarac, koji su u isto vreme došli da odaju poštu ubijenom premijeru.

Vence su položili i brojni bivši članovi Demokratske stranke, koji su sada na čelu drugih političkih partija.
Foto: Tanjug
Venac je položio i predsednik Nove stranke i bivši premijer Zoran Živković, sa delegacijom svoje stranke.

Jutros je na grobu počast ubijenom premijeru odala i delegacija Socijaldemokratske stranke predvođena bivšim predsednikom DS i Srbije Borisom Tadićem.
Foto: Tanjug
Delegacija Demokratske stranke, sa Bojanom Pajtićem na čelu, položila je venac nakon šetnje koja je počela ispred sedišta demokrata u Krunskoj. Kolona u kojoj je bilo nekoliko stotina ljudi, uz zaustavljanje saobraćaja, prošla je pored Vukovog spomenika i kroz Ruzveltovu stigla do Novog groblja.

Na čelu kolone koja se kretala ulicama bili su Dragan Šutanovac, Borislav Stefanović, Dragoljub Mićunović, Gordana Čomić, Goran Ješić i Vladimir Todorić.

Istovremeno, u 11h je počelo okupljanje u Siminoj ulici, na zakazanoj "Šetnji za Zorana" u organizaciji LDP. Na čelu te kolone je Čedomir Jovanović.

Vence je položila i delegacija Zajedno za Srbiju, sa bivšim potpredsednikom DS Dušanom Petrovićem na čelu.

Đinđićev grob je obišao i bivši vođa "Otpora" Srđa Popović.
Foto: Tanjug
Od jutros su počast Đinđiću odali i članovi njegove porodice i brojni građani, koji su prvo cveće u Aleji zaslužnih građana ostavili pre osam časova.

Supruga ubijenog premijera Ružica Đinđić i sin Luka položili su cveće i odali poštu na Đinđićevom grobu, a Ružica Đinđić se srela i sa liderom demokrata Bojanom Pajtićem. Venac je položila i Đinđićeva sestra Gordana Filipović.
Foto: Tanjug
Na ulazu u groblje i u blizini groba nalazi se policija. Policije je bilo i na ulicama kojima je prošla kolona.

Danas se navršava 12 godina od smrti lidera Demokratske stranke (DS) i premijera Srbije Zorana Đinđića, ubijenog u atentatu ispred sedišta Vlade Srbije 12. marta 2003. godine. Opširnije u posebnoj vesti.
Foto: Tanjug
Jutros su članovi Vlade Srbije, predvođeni premijerom Aleksandrom Vučićem, položili cveće na spomen-ploču u dvorištu zgrade vlade. Počast Đinđiću odali su i ministri Ivica Dačić, Nebojša Stefanović, Bratislav Gašić, Željko Sertić, Rasim Ljajić, Kori Udovički, Aleksandar Vulin, Aleksandar Antić, Srdjan Verbić, Ivan Tasovac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

57 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: