"Svaki deseti u Azovu - nacista"

Jedan deo ukrajinskih vojnika, koji pripadaju bataljonu Azov, sebe su proglasili nacistima, piše USA tudej.

Izvor: B92, USA tudej

Sreda, 11.03.2015.

13:54

Default images
Foto: Beta/AP

Azov bataljon ima oko 900 boraca, i on okuplja veliki broj stranaca koji su došli u Ukrajinu da se bore protiv ruskih separatista.

U intervjuu za USA tudej, vojnik poznat pod imenom Aleks je priznao je nacista. On je rekao da podržava jako vođstvo u Ukrajini, kao što je bilo u Nemačkoj za vreme Drugog svetskog rata, ali i da se protivi genocidu nacista nad Jevrejima.

On smatra da bi svi uvek trebalo da budu toleranti prema manjinama “sve dok su one mirne i ne zahtevaju posebne privilegije“.

Kako je on naglasio kada se rat u Ukrajini završi, on će sa svojim bataljonom “otići u Kijev da zbaci korumpiranu vladu“.

Andrij Dijačenko, jedan od zvaničnika Azov bataljona, je rekao da je oko deset ili 20 procenata pripadnika ovog bataljona sebe okarakterisalo kao naciste.

“Znam da je Aleks nacista, ali to ima veze sa njim, a ne sa zvaničnom ideologijom Azov bataljona“, rekao je Dijačenko.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: