Otvaraju investicije koje DS dovela

SNS, odnosno njena vlada, nije uspela da privuče nikog da uloži ne samo u Suboticu nego praktično i u Srbiju, izjavio je danas lider DS Bojan Pajtić.

Izvor: Tanjug

Utorak, 10.03.2015.

21:59

Default images
Foto: Beta

Kako je rekao, sve što otvaraju su investicije koje je dovela Vlada Demokratske stranke.

Pajtić je u izjavi novinarima pred večerašnju tribinu u Subotici ocenio kao "dramatičan podatak" da u poslednje tri godine prosečno strane investicije iznose 80 evra po glavi stanovnika godišnje.

"To je izuzetno malo i to ne može doneti nikakav boljitak i nikakav napredak našoj privredi", smatra Pajtić.

On je ocenio da je situacija u Subotici "prava paradigma" toga kako je izgledala Srbija kada je Demokratska stranka imala odgovornost, a kako izgleda kada Srpska napredna stranka ima odgovornost.

"Za vreme Demokratske stranke u Suboticu su stigle međunarodne kompanije izuzetnog ugleda, kao što je Kontinental, Simens, Svarovski, Norma, Dunker i druge kompanije koje zapošljavaju nekoliko hiljada ljudi, a za vreme Srpske napredne stranke nije došla ni jedna nova investicija", tvrdi Pajtić.

Govoreći o vladi u senci, na čijem čelu se nalazi, lider DS je rekao da će ona imati i kontrolnu i kreativnu funkciju, gde će se kontrolna funkcija odnositi postupke republičke Vlade, za koju je ocenio da "resurse rasprodaje tajnim ugovorima" i da se "neprestano zadužuje".

"“Dovoljno je ponoviti podatak da se od 2000. do 2012. prosečno Srbija zaduživala tri evra po sekundi, a otkako je Srpska napredna stranka došla na vlast, zadužuje se 195 evra po sekundi. Kada se te dve činjenice uporede, vidimo koliko je dramatično stanje i koliko je nepoznavanje i nesposobnost aktuelne republičke Vlade", rekao je Pajtić.

On je dodao da će vlada u senci imati obavezu da predlaže rešenja kako da se izađe iz krize.

"Mi volimo ovu zemlju, mi jesmo opozicija Vladi, nismo opozicija Srbiji. Želimo upravo suprotno - da kroz kreativni doprinos rešavanju problema zaista učinimo sve da i sa pozicije opozicije poboljšamo situaciju u Srbiji", rekao je lider demokrata.

Upitan o pregovorima sa koalicionim partnerima na pokrajinskom nivou, Nenadom Čankom i Ištvanom Pastorom, Pajtić je rekao kako veruje da će veoma brzo okončati razgovore.

"Napominjem još jednom da nama politički protivnik nisu niti mogu biti naši koalicioni partneri. Upravo suprotno - želimo da sa njima sarađujemo u interesu građana pokrajine, a naši politički protivnici jesu oni ljudi i one političke snage koje u ovom trenutku čine režim u Srbiji, koji ne znaju gde Srbiju vode i protiv kojih se borimo političkim sredstvima", rekao je Pajtić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: