UNS: Jahjaga odbila srpske novinare

Kosovska predsednica Atifete Jahjaga je po drugi put odbila da primi novinare srpskih medija na intervju na koji ih je pozvao njen kabinet, saopštilo je UNS.

Izvor: Tanjug

Subota, 07.03.2015.

00:52

Default images
foto: Beta/AP

Kako se navodi, prema informacijama Društva novinara Kosova i Metohije, Jahjaga je odlučila da na intervju primi samo određenu grupu novinara, ali je i njima otkazala susret jedan sat pre zakazanog prijema.

Deo novinara sa severa Kosova i Metohije krenuo je na intervju, ali su o otkazivanju saznali na putu do Prištine, dok je veća grupa srpskih novinara već bila ispred kabineta Jahjage kada im je rečeno da se intervju odlaže.

Vreme intervjua je, kako je saopšteno, juče je već bilo pomerano sa 11 na 13 sati.

UNS i DNKiM su, kako se dodaje, i ranije, zbog lošeg odnosa prema srpskim medijima, kritikovali kosovsko predsedništvo koje je zauzelo drugo mesto na listi "Crni božur" u rangu onih koji neprofesionalno sarađuju sa medijima i često krše Zakon o upotrebi jezika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: