Palestinac autom naleteo na pešake

Petoro ljudi, uključujući četiri žene policijske oficire, ranjeno je kada je jedan Palestinac naleteo na njih automobilom na železničkoj stanici u Jerusalimu.

Izvor: B92

Petak, 06.03.2015.

10:47

Default images
Foto: Beta/AP

Na napadača je potom pucao čuvar na stanici i teško ga ranio, javljaju izraelski mediji i dodaju da se sumnja da je posredi teroristički napad, mada su prvi izveštaji kontradiktorni.

Povređenima je brzo ukazana prva pomoć.

Portparol policije Luba Samri je napad opisala kao teristički, navodeći da je, prema preliminarnim informacijama, napadač iz istočnog Jereusalima.

Takođe je rekla da je vozač izašao iz automobila noseći nož i da je čuvar tada pucao na njega, preneo je Asošijeted pres.

Napad se dogodio ispred baze granične policije u severnom Jerusalimu u ulici Šimon Hacadik, koja je u novembru bila poprište napada, u kome je poginuo jedan policajac, a 13 ljudi je ranjeno.

Današnjem incidentu prethodio je napad 22. februara, kada je jednog ultraortodoksnog Jevrejina nožem ubo palestinski tinejdžer.

Napad se dogodio na Trgu Safra u Jerusalimu, a napadača su zaustavili jerusalimski gradonačelnik i njegov telohranitelj koji su tuda prolazili.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: