Vanredna situacija u S. Palanci

Zbog opasnosti od poplave Opštinski štab za vanredne situacije proglasio je Vanrednu situaciju u Opštini Smederevska Palanka.

Izvor: B92

Petak, 06.03.2015.

11:15

Default images
Foto: B92 (arhiva)

Kako je saopšteno, vanredna situacije proglašena preventivno jer u ovom trenutku ne preti izlivanje ni jednog vodotoka na području palanačke opštine.

"Međutim, padavine su značajno podigle nivo podzemnih voda, a ima i povraćaja vode iz korita Kubršnice i Jasenice u kanale i cevovode, zbog čega je neophodno da na terenu stalno rade pumpe velikog kapaciteta", navodi se u saopštenju Kiznog štaba.

Milojičića je izjavio da je vanredna situacije uvedena kako bi se podigao nivo odgovornosti nekih republičkih institucija, koje do sada nisu adekvatno reagovale na odluke Štaba za vanredne situacije.

"Morali smo da uvedeno vanrednu situaciju na području opštine Smederevska Palanka zbog nedovoljne saradnje republičkih organa. Mnoge stvari koje zavise od republičkih organa, od Srbija voda, nisu baš najbolje odrađene. Kada uvedete vanrednu situaciju, znači da ste u najvećem stepenu opreznosti. Ja poštujem sve ljude koji su došli na sednicu Štaba iz Paraćina, Ćuprije, Beograda, iz Srbija voda, ali ja živim u ovom gradu, i naš je interes da se u Smederevskoj Palanci ne dogodi ono što se desilo 1999. i prošle godine. Zbog toga smo morali da ozbiljnost podignemo na viši nivo”, rekao je Milojičić novinarima posle završetka sednice Štaba koji je u stalnom zasedanju.

Predsednik opštine je apelovao na građane da i oni podignu nivo opreznosti, mada ne treba očekivati ponavljanje scenarija iz maja prošle godine.

"Ne bi trebalo, i neće se destiti ono što se desilo prošlog maja. Ovo nisu takve količine padavina. Ali, mi moramo da učinimo sve što je u našoj moći da sprečimo da voda na bilo koji način uđe u naselje. Postavićemo više od 10 pumpi, kako bismo ispumpavali vodu. Upravo u tom smislu nije bilo kampatibilnosti sa Srbija vodama, pumpe nisu stigle u vreme kada smo se dogovorili, neke jesu, a neke nisu postavljene. A to je u nadležnosti Srbija voda. Zato smo uveli vanrednu situaciju, a doći će i direktor Srbija voda”, izjavio je Milojičić .

Milojičić je poručio građanima da ostanu mirni i da slušaju uputstva iz Štaba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: