BG: Troje povređeno u tri udesa

Tokom noći u Beogradu su se dogodila tri saobraćajna udesa u kojima su tri osobe povređene, izjavila je jutros Tanjugu portparol Hitne pomoći Nada Macura.

Izvor: B92

Petak, 06.03.2015.

07:27

Default images

Žena stara oko 49 godina je kao pešak oko 19 časova u Ulici Slavka Rodića zadobila povrede glave i slabinskog dela leđa i potres mozga, a prevezena je u Urgentni centar, rekla je Macura.

Mladić star 25 godina je u udesu, koji se dogodio oko 20.10 časova u Ulici Vojvode Šupljikca, zadobio povredu glave, a prevezen je u Urgentni centar, istakla je portparol Hitne pomoći.

Muškarac star oko 30 godina je u udesu oko 22.50 časova na autoputu za Zagreb preko puta "Steka" zadobio razderotine glave, a prevezen je u Urgentni centar, kazala je Macura.

Hitna pomoć je tokom noći u Beogradu obavila 132 intervencije od kojih 17 na javnim mestima, a lekarima su se najčešće obraćale alkoholisane osobe, psihijatrijski bolesnici, astmatičari i pacijenti sa hipertenzijom, navela je Macura.

Za protekla 24 sata Hitna pomoć je u Beogradu obavila 262 intervencije od kojih 54 na javnim mestima, precizirala je Macura.

Macura je savetovala uzimanje toplih napitaka, nošenje adekvatne odeće i obuće, provetravanje prostorija, a relativno zdravim osobama pojačanu ishranu.

Portparol Hitne pomoći je savetovala da je potrebno čuvati se respiratornih virusnih infekcija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: