Šarić se ne seća s kim se viđao

Optuženi za šverc narkotika Darko Šarić nastavio je u Specijalnom sudu izlaganje svoje odbrane odgovaranjem na pitanja tužioca za organizovani kriminal.

Izvor: Tanjug

Petak, 06.03.2015.

16:41

Default images

Pozivajući s na presretnute razgovore koji su u sudu predstavljeni kao dokaz tužilaštva, zamenik tužioca Saša Ivanić postavio mu je niz pitanja koja se tiču njegovih kontakata u Italiji, a Šarić je mahom odgovarao da se ne seća kada se i s kim viđao, kao ni kada su se čuli telefonom.

Međutim, na pitanje tužioca da li su se viđali pokojni Dragan Dudić Fric, ubijen u maju 2010. godine u Kotoru, i drugooptuženi Goran Soković, koji je još u bekstvu, Šaric je rekao da su oni viđali i posle podizanja optužnice (podignuta 12. aprila 2010).

"Oni su se viđali i kad ste podigli optužnicu. I vi to znate, tužioče, viđali ste i vi Frica", odgovorio je Šarić, aludirajući na sastanak Dudića i policijskog vrha na Jelovoj Gori.

Na pitanje tužioca da li mu je poznat državljanin Hrvatske Tomislav Savatović, Šarić je odgovorio da ne želi da odgovori jer se postupak vodi u Hrvatskoj, posle čega je tužilac tražio od sudskog veća da naloži Šariću da odgovori jer je to bitno za postupak, ali njegova molba nije usvojena.

Takođe je negirao da su mu poznati nadimci Nanaj, Pjevač i drugi koje je pomenuo tužilac, kao i da je u jednom presretnutom razgovoru, razgovarao sa drugooptuženim Goranom Sokovićem, koji je u bekstvu.

Šarić je tvrdio da to nije bio Soković već druga osoba, koju nije imenovao.

Na pitanja tužioca o Maji koja se pominje u transkriptima njegovih presretnutih razgovora, Šarić je rekao je da se viđao sa njom, ali da neće da kaže njeno ime i prezime.

"Ona nema veze sa ovim procesom. Neću da novinari razvlače nevine ljude", naveo je optuženi.

On je prošlog petka detaljno iznosio svoju odbranu, negirajući veze sa krivicnim delima za koja se tereti - organizovanje šverca 5,7 tona kokaina iz Latinske Amerike u Zapadnu Evropu, i ističući da su mu sve optužbe montirane da bi bio predstavljen kao najveće zlo u Srbiji.

Naveo da su optužbe protiv njega napisane na osnovu izjava svedoka saradnika Nebojše Joksovića i Draška Vukovića, tvrdeći da su govorili neistine i da će on sa svojim braniocima i dokazati uz pomoć materijalnih dokaza.

Šarić je prošle godine na suđenju u više navrata optuživao policajce i kontroverzne biznismene da su mu montirali optužbe.

Osim Šarića, koji se posle višegodišnjeg bekstva predao 18. marta prošle godine, na optuženičkoj klupi je još devet optuženih, dok je 14 i dalje u bekstvu i sudi im se u odsustvu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: