TS: Klizište ugrozilo dve porodice

Klizišta na teritoriji opštine Trstenik ponovo su aktivirana usled obilne kiše i snega, a najugroženija sela su Bučje i Jasikovica.

Izvor: B92

Petak, 06.03.2015.

18:41

Default images

U tim selima inspekcija je izdala rešenje za hitno iseljavanje dve porodice, izjavio je predsednik opštine Trstenik Miroslav Aleksić.

Prema rečima meštana Jasikovice, selo koje ima oko 200 domaćinstava ozbiljno je ugroženo jer se svake godine aktivira po neko novo klizište koje ugrožava život u ovom selu, navodi se u saopštenju pres službe opštine Trstenik.

Trenutno su najugroženija sela Jasikovica i Bučje do kojih meštani dolaze alternativnim seoskim putnim pravcima jer je u prekidu nekategorisani opštinski putni pravac na potezu Drenovac kao i putni pravac kod mesta Levići.

Sve ekipe na terenu prate situaciju kako u Jasikovici tako i mestu Orlovac kod Milutovca gde je takođe put u prekidu i do kojeg se ne može doći automobilima.

"Naše službe su uputile hitan izveštaj Ministarvu za vanredne situacije kao i Republičkom štabu za vanredne situacije od kojih očekujemo uputstva a naše ekipe na terenu aktivno prate dešavanja", izjavio je on Aleksić.

Tokom noći dežurne ekipe Direkcija za planiranje i izgradnju JP Trstenik raščišćavale su putne pravce koji su bili u prekidu zbog debala i granja koja je nanosila voda na puteve a od jutros su u prekidu tri putna pravca prema selima Jasikovica, Bučje i Orlovac zbog aktiviranja klizišta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: