Nema opasnosti od izlivanja reka

Nema opasnosti od izlivanja većih reka u Srbiji usled obilnih padavina ovih dana, izjavio je rukovodilac RHMZ Srbije Jugoslav Nikolić.

Izvor: B92

Petak, 06.03.2015.

11:59

Default images
Foto: Beta (arhiva)

On je rekao i da je sistem zaštite od poplava Srbije unapređen nakon pričinjene štete u prošlogodišnjim poplava.

On je Tanjugu kazao da su sada sve nadležne službe u u mobilnom stanju i da je sistem zaštite pod kontrolom.

"Svi su dobili blagovremene informacije i preduzeli aktivnosti i nema nikakvog razloga za zabrinutost gradjana zbog obilnih padavina ova dva dana", poručio je Nikolić.

Dodao je da su izlivanja moguća na potocima ili neuredjenim delovima sliva i na manjim pritokama većih reka, a da na većim nema nikakvih opasnosti od izlivanja jer je sistem pod kontrolom.

Što se tiče padavina, njihov prestanak očekuje se za vikend i nema razloga za brigu jer će uslediti period stabilizacije, rekao je Nikolić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

22 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: