Zavejana sva sela u Sjenici

Svi putevi ka selima na teritoriji Sjenice su neprohodni zbog čega je deset hiljada ljudi u blokadi, saopštio je Štab za vanredne situacije.

Izvor: Beta

Petak, 06.03.2015.

11:45

Default images
Foto: Tanjug (arhiva)

Trenutno radi samo škola u Štavlju.

"Neprohodni su i regionalni putevi prema Bijelom Polju i Tutinu, jer visina snežnog pokrivača u pojedinim zaseocima dostiže i 80 centimetara", rekao je koordinator Štaba Mikailo Kaličanin Sto plus radiju.

Trenutno je uredno snabdevanje strujom zavejanih sela.

"Jutros je na teren upućeno 13 mašina, ali je bilo potrebno angažovati mnogo više, možda čak i 30 mašina kako bi se svi putevi očistili u roku od tri dana. Međutim, nemamo više novca kako bismo angažovali mehanizaciju iz privatnog sektora", rekao je Kaličanin.

On je naglasio da je opština potrošila sva sredstva namenjena čišćenju puteva, a da se Vlada Srbije i dalje oglušuje na apele za pomoć Sjenici.

Prema rečima Kaličanina, Štab za vanredne situacije neće ponovo proglašavati vanrednu situaciju, "jer se pokazalo da država nema sluha da pruži pomoć Sjenici".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: