DS: Deblokada računa za mesec i po

Portparolka DS Aleksandra Jerkov izjavila je da bi račun te partije mogao da bude odblokiran u narednih mesec i po.

Izvor: B92

Petak, 06.03.2015.

22:01

Default images

"Nadamo se da ćemo u narednih mesec i po dana izaći iz blokade, s obzirom na to da smo, prema našoj računici, kredit potpuno otplatili, odnosno, prema računici Razvojne banke Vojvodine (RBV), isplatili smo ga 90 odsto", rekla je Jerkovljeva.

Ona je podsetila da je stranka, kako bi poštovala Zakon o finansiranju političkih subjekata, posle kampanje 2012. godine podigla kredit od 360 miliona dinara sa ciljem da isplati sva dugovanja koja je imala prema drugim subjektima u kampanji.

Ispostavilo se da je to bila greška jer su mnoge stranke ostale dužne, dodala je ona.

Kako je rekla, od tih 360 miliona dinara, Razvojnoj banci Vojvodine isplaćeno je 480 miliona dinara.

"Toliko o tome koliko je taj kredit bio dat na lepe oči. Prema našoj računici, mi smo taj dug već isplatili i preplatili. RBV računa neku akumulativnu kamatu, tako da se taj predmet sada nalazi na sudu", objasnila je portparolka demokrata.

Jerkovljeva je naglasila i da se ne može pokrenuti prinudna naplata protiv članova DS koji su svojom imovinom garantovali za otplatu kredita s obzirom da se predmet nalazi na sudu.

"A čak i po računici RBV smo isplatili više od 90 odsto kredita, tako da se ni po tom osnovu ne može pokrenuti taj postupak", zaključila je Jerkovljeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: